Miért?

Inlernet

Úgy érzed tökéletes az életed, anyagi biztonságban élsz, megfelelő az egészségi állapotod, elegendő megtakarításokkal rendelkezel nyugdíjas éveidre, és már rég valóra váltottad az összes álmodat? Akkor, ne is kezdj bele az olvasásba! Sok szeretettel gratulálunk és további nyugodt, boldog életet kívánunk!

Azonban ha a felsoroltaknak valamelyike hiányzik még a teljességhez, vagy tudatában vagy annak, hogy a jövőben előfordulhatnak olyan beláthatatlan események, amelyek befolyásolhatják ezt a tökéletes biztonságot és nyugalmat, akkor bátran olvass tovább!

Egy kutatás arra a megállapításra jutott, hogy életünk során átlagosan három alkalommal szükséges visszasétálnunk a startvonalhoz és kell újrakezdenünk életünket. Szinte minden alkalommal, valami olyan esemény következményeként, amelyet nem láthattunk előre, vagy nem voltunk hajlandók figyelembe venni. Lehet ez munkahely elvesztése (elbocsátás, vagy a cég felszámolása miatt), betegség, katasztrófa, családtag halálesete, politikai döntések, vagy a saját korábbi rossz döntésünk következménye, stb.

Annak ellenére, hogy ezeknek jelentőségével, valahol mélyen, gondolataink hátsó szegletében tisztában vagyunk, mégis nagyon kevesen készülnek fel ezekre a be nem látható eseményekre és utólag már hiába bánjuk ezt.

Soha még nem volt olyan gazdag a Világ lakossága, mint 2014-ben, csak azzal az apró szépséghibával, hogy a felhalmozott vagyon, igencsak szélsőségesen egyenlőtlenül oszlik meg. Az Allianz biztosító társaság 53 országra kiterjedő „Global Wealth Report” című felmérése szerint a magánháztartások bruttó pénzügyi vagyona a tavalyi évben 7,4 százalékkal, 136 ezer milliárd euróra emelkedett. „Ez akkora összeg, amelyből háromszor is ki lehetne fizetni a világ összes országának államadósságát!” - mondta Oliver Bäte, az Allianz vezérigazgatója, de rögvest azt is hozzátette, hogy a vagyon továbbra is mennyire rendkívül egyenlőtlenül oszlik meg: „Az 53 vizsgált országban, a lakosság szegényebb felére, átlagban csupán az összvagyon 5 százaléka jut.”

Tudjuk jól, nálunk sem rózsásabb a helyzet, de akkor mégis mitévők legyünk?

Mindannyian törekszünk arra, hogy aktív éveink alatt a lehető legnagyobb vagyont tudjuk felhalmozni, amely, függetlenít bennünket, de legalább is megkönnyíti egy váratlan helyzet „túlélését”, vagy legalább egy kis időt nyerhetünk általa, hogy megoldást találjunk a problémára. Azonban az elmúlt hónapok és évek bizonyították, hogy a bankokba és a brókercégekbe vetett hit hiábavaló volt és más területen is, még egy olyan évszázados múltú, legendásan megingathatatlan bizalommal bíró nagyvállalat, mint a VW is becsapta, nem a fél-, hanem a teljes Világot. De közben már alakul az újabb hasonló botrány is, a Samsung háza táján, ugyanis vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a vállalatóriás az áramfogyasztási adatokkal „variált” szintén egy szoftver segítségével, miközben egy család áramfogyasztásának 10 %-át teszi a ki a televízió áramfelvétele… Ezek pedig egyenesen vezetnek oda, hogy az emberek elveszítik bizalmunkat – amelyet köztudott, hogy milyen nehéz visszanyerni –, megtakarításaikat nem merik befektetni, azonban a sublótban tartva még rohamosabban veszítenek értékükből, mint a bankok gyalázatos kamatai által.

Pedig, „A háztartások hitelállománya szezonálisan igazítva 30,2, a kiigazítatlan adatok szerint pedig 43,6 milliárd forinttal csökkent ebben az évben. A mérséklődés egyrészt a devizahitelek 45,4 milliárd forintos csökkenéséből, másrészt a forinthitelek 1,8 milliárd forintos növekedéséből ered.”, közölte a Magyar Nemzeti Bank. A 2010-es csúcshoz képest, ez azt jelenti, hogy a magyar háztartások közel 20 százalékkal csökkentették adósságterheiket. Ennek eredményeként az adósságráta – az adósságállomány a GDP százalékában kifejezve – közel 14 százalékponttal, 28,9 százalékra csökkent.

Mindez azt jelenti a megtakarítások esetében, hogy: „A háztartások megtakarításai, vagyis betétállománya a tranzakciókból eredően szezonálisan igazítva 44,3 milliárd forinttal, míg szezonális igazítás nélkül 80,9 milliárd forinttal nőtt. A szezonálisan nem igazított adatok szerint a forintbetétek esetében 28,2 milliárd forintos, míg a devizabetétek esetében 52,7 milliárd forintos nettó betételhelyezés történt.”

Ez pedig megmutatja azt, amit hangsúlyozni szoktunk, amikor azt az ellenérvet hangoztatja valaki, hogy az embereknek nincs pénze. Van. Egy rétegnek elképzelhetetlenül sok, egy részüknek rémisztően kevés, de az egyre jobban nyíló olló ellenére is van egy masszív középréteg, aki minden erőfeszítésével próbálja szinten tartani anyagi helyzetét és családja ilyen irányú stabilitását, még olyan áron is, hogy tudja, szinte semmit sem fog növekedni az évekre lekötött megtakarítása.

Megoldásokat, lehetőségeket keresnek folyamatosan. Ugyanúgy, mint a nyugdíjasok, vagy a hamarosan nyugdíjba vonulók tábora. Hiszen az a korosztály, aki már nyugdíjas, vagy a negyvenes éveit tapossa, még egy másik rendszerben szocializálódott. Egy olyan rendszerben, ahol az aktív éveket követő nyugdíjas időszakban számíthatott az állami nyugdíj-ellátórendszerre, amely elegendő összeget biztosított a megélhetéshez. Ezzel szemben, manapság már azzal szembesül, hogy ha minimálbérre van bejelentve, vagy kényszervállalkozóként keres hasonló összeget – jó esetben a munkáltatója be is jelentette, illetve meg is fizette a járulékokat –, akkor kb. havi 50 000 forint nyugdíjösszeg folyósítására számíthat. Lássuk be, ez csak annak a politikusnak elegendő, amelyik azt a kijelentést tette, hogy ma meg lehet élni 47 000 forintból…

A hazánkban jellemző alacsonyabb életszínvonalból adódóan, a nyugdíjas korúak fogyasztási színvonala is elmarad az európai átlagtól. Kultúrára és szórakozásra például mindössze 5134 forint jut havonta, ruházatra és lábbelire még ennyi se, mindössze 1769 forint, a legkevesebb pedig étteremre és szálláshelyre, 1424 forint. A rosszabb egészségi állapotból adódóan ugyanakkor a magyarok többet költenek egészségükre, főként a gyógyszerekre: 7657 forintot havonta.

Azonban nő a nyugdíjban eltöltött idő. „A magyar férfiak átlagosan 14,5, a nők 18,4 évet töltenek nyugdíjban – ez mindkét nem esetében 1,5 évvel több, mint 10 évvel korábban. Ez azt is jelenti, hogy még nagyobb megtakarításokkal kell rendelkezzünk aktív éveink végéig, ugyanis az is köztudott, hogy a tovább foglalkoztatás nagyon nehéz és a nyugdíjas korúak bevételeinek csak 12 százaléka származik munkából, vagyis a legtöbb nyugdíjas nem vállal, vagy nem tud munkát vállalni.

A legtöbb 65 év feletti lakos szinte kizárólag az állami nyugdíjra bízza magát és bevételeinek több mint 86 százalékát az állam által kifizetett nyugdíjjáradék teszi ki. A teljes lakosságnak is mindössze csak 3 százaléka rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással.”

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számítása.

Egyszerűen felelőtlenség figyelmen kívül hagyni ezeket az adatokat és nem lépni jövőnk stabilitása érdekében, ugyanis látható, az állami ellátórendszer nem fogja biztosítani azt a többletforrást, amely ahhoz lenne szükséges, hogy megfelelő és méltó életszínvonalat és egészségügyi ellátást kaphassunk.

Lépnünk kell és még időben!

Ez legalább annyira vonatkozik fiataljainkra is, akiknek nem szabad, hogy az legyen a célja, hogy tanulmányaikat követően – vagy akár már közben –, egy jobb élet reményében azonnal külföldre távozzanak, hanem itthon kell olyan lehetőséget mutatnunk számukra, amely képes minden elképzelésükre megoldást javasolni. Az Inlernetnek® pedig van ilyen. Ez a Tökéletes Csomag! És rövidesen egy újabb fejlesztést is csatolunk hozzá, amely kimondottan ezeknek a fiataloknak jelent megoldást.

Kész megoldást kell adnunk a kezükbe, hogy ne úgy induljanak az élet útján, hogy azonnal összenyomja őket a Diákhitel súlya és ettől már azonnal elveszítik azt a szabadságukat, amelyet pedig pont az Európai Unió biztosítana. Jelen pillanatban, egy államilag finanszírozott hallgató 17-18 ezres törlesztő részlettel és 9-10 éves futamidővel számolhat, egy részösztöndíjas hallgatónak ez már 26 ezres törlesztő részletbe és 17 évbe, egy költségtérítésesnek, pedig havi 30 ezer forintos teherbe, és 20 évig tartó visszafizetésbe kerül! Nem! Ez nem egy valódi lehetőség a fiataloknak!

Az ő kezükbe van a jövőnk, az ő lendületük képes fokozni a gazdasági növekedést, hozni az új ötleteket és bevételeik emelkedésével támaszt nyújtani szüleik számára is. Ezt gúzsba kötve, nehéz lenne elvárni.

Látnod kell, hogy az Inlernet® Tökéletes Csomag mekkora lehetőséget jelent minden korosztály számára!

  • Látnod kell, hogy diákként, már a tanulmányaik alatt megteremthetik a stabil, hosszú távú anyagi biztonságukat, elegendő tőkét az önálló életre, lakhatásra, vagy saját vállalkozásuk elindítására, ötleteik megvalósítására.
  • Felnőttként kezébe adja a kulcsát annak, hogy megfelelő tartalékot halmozzanak fel, mire elérik aktív éveik végét. Elegendőt ahhoz, hogy utána valóban élvezhessék a munka megérdemelt gyümölcsét, támogathassák szüleiket, gyermekeiket és bármilyen színvonalú egészségügyi szolgáltatást is élvezhessenek a várólisták figyelembe vétele nélkül és úgy élhessenek, ahogy mindig is szerettek volna.
  • Nyugdíjasként pedig igazán a nyugalomé, az aktív pihenésé, utazásoké lehessen a főszerep, miközben nem kell gyermekeik, vagy unokáik segítségére várni, mert akár ők is lehetnek azok, akik ki tudják szeretteiket segíteni, ugyanakkor pedig a lehető legjobb egészségügyi ellátást igényelhetik, mert nem szabnak ennek gátat anyagi lehetőségeik.

A Tökéletes Csomag nevében, nem véletlenül szerepel a TÖKÉLETES jelző!

Egy komplex csomag, amely minden korosztálynak megoldást kínál, minden egyes eleme (Inlernet® Prepaid MasterCard, Stratégia, Tökéletes Csoport, Szabályzat, Képzések) a siker egy-egy biztosítéka, amelynek továbbajánlása által gyorsan és biztonságosan haladhatunk céljaink megvalósítása felé.

Nem befektetés, azonban munkánk által sokkal nagyobb eredményeket képes biztosítani, mint bármilyen cég, vállalat, vagy személy ajánlata. Nincs kockázata, hiszen a vásárlási foglalók belátható időn belül levásárlásra kerülnek és így, ha nem ajánlja tovább valaki a Tökéletes Csomagot, az Inlernet-Rendszer© használatának köszönhetően, akkor is komoly bevételekre tehet szert.

Ajánld tovább, mutasd meg, vagy töltsd le az Inlernet® Videótárból a Tökéletes Csomagról szóló előadásokat, amelyek mind-mind más szempontból mutatják be Neked annak előnyeit, és legyél részese annak a kiemelkedő Csapatnak és folyamatnak, ami által megszámlálhatatlan ember jövőképét leszel képes kristály tisztává alakítani és őket boldoggá, nyugodttá tenni!

Légy a Tökéletes Csoport tagja és segíts másoknak is, hogy megismerhessék a stabil és hosszú távú anyagi biztonság és nyugodt élethez vezető kapu kulcsát!

https://inlernet.blogstar.hu/./pages/inlernet/contents/blog/21470/pics/14440596476780155_800x600.jpg
Heti motiváció,Inlernet Worldwide,Tökéletes Csomag
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?