LÉPJÜNK A JÖVŐBE!

Inlernet

2015. március 15-től az üzletek döntő többségének már tilos a vasárnapi nyitva tartás, sőt az újabb szabályozásoknak köszönhetően, már az örökségvédelmi területeken is zárva kell tartani az üzleteknek és a nyári idegenforgalom időszakában, a kiemelt nyaralóhelyeken sem nyithatnak ki a kereskedők.

Óriási ellenálláshullámot gerjesztettek ezek a döntések, azonban vizsgáljuk meg, hogy milyen hatása van ezeknek az Inlernetes® vásárlásainkra!

Az Inlernet® alapfilozófiája éppen az, hogy a hazánkra jellemző vásárlási kultúrába egy új színt hozzon, és erősítse azt a tendenciát, amelyet a múlt heti írásunkban is kiemeltünk, hogy a multinacionális cégeknél történő vásárlási forgalom növekedése megállt, és újra elkezdtek emelkedni a kis- és középvállalkozásoknál elköltött összegek. Az Inlernetnek® pedig ez a kiemelt célja és így, a vasárnapi boltbezárások képesek pozitív hatást elérni Termékpartnereinknél.

Tudjuk, a vásárlótömeg nagy része elutasítja a vasárnapi boltbezárást, de az Inlernetes® Törzsvásárlók tudatos vásárlási szokásai merőben elkülönülnek néhány általános vásárlói szokástól és ezt kell erősítenünk, kihasználnunk, hogy Törzsvásárlóink még nagyobb forgalmat tudjanak generálni a kis- és középvállalkozásoknál, hogy sokkal sikeresebb vállalkozást tudjanak felépíteni. Ez pedig mindannyiunknak jó, hiszen az Inlernet-Rendszeren© keresztül történő vásárlások során, egy olyan helyzetet teremtünk, amely mindkét fél – Törzsvásárló és Termékpartner – esetében a kölcsönös előnyök figyelembevétele mellett zajlik. Ilyet pedig a piaci környezetben nem sokat találunk, hiszen a kereskedők profitorientáltak, a vásárlók pedig a legnagyobb százalékban a kedvezményekre fókuszálnak.

A vasárnapi zárva tartások, azonban hatással vannak az online vásárlások tendenciájára is és így ez szintén fontos számunkra. Az online vásárlásé a jövő, márpedig mi a jövőt építjük, így ezen a területen is előre kell lépnünk! Termékpartneri Referenseink feladata, hogy minél több és jobb online kereskedőt-webshopot csatlakoztassanak az Inlernet-Rendszerhez©, hogy számukra is biztosítani tudjuk annak előnyeit. Számukra és vállalkozásaik töretlen fejlődéséhez ugyanolyan fontos egy folyamatosan növekvő és hűséges törzsvásárlói bázis kialakítása, márpedig nálunk ezt készen kapják. Ahogy emelkedik az online vásárlások piaca, legalább olyan tendenciával vagyunk képesek mi is növelni az online üzletekben elköltött vásárlásokra fordított összegeket. Egy ilyen nagy számú törzsvásárlói közösségnél, mint az Inlernet®, ez óriási összeg. Nem kell folyamatosan marketingre költeniük, elég, ha Törzsvásárlóinkra koncentrálnak, feléjük is kommunikálnak, aktivitásokat hoznak létre és esetenként kiemelt Inlernetes akciókkal keresik meg őket. Hihetetlen és az online piac esetében még kiaknázatlan erő rejtőzik Közösségünkben és ezt az erőt, közösen tudjuk céljaink elérésére fordítani.

Csak rajtunk múlik, milyen kereskedőkkel rendelkezünk, kiket szólítunk meg, milyen piaci szegmensekből, milyen százalékokkal és náluk mekkora forgalmat generálunk. A feladatunk nem csak a Termékpartnerek megszólítása, hanem a vásárlási forgalmuk növelése is. Hiszen mi tudatos Törzsvásárlók vagyunk és ismerve az Inlernet-Rendszer© nyújtotta lehetőségek széles tárházát, azt is tudjuk, hogy a Termékpartnereinknél a Rendszeren© keresztül elköltött összegek fogják megteremteni számunkra a jövőbeli anyagi biztonságunkat, azt a stabil hátteret, amelyet unokáink is élvezhetnek majd.

Vizsgáljuk meg azonban, hogy a vasárnapi boltbezárások milyen hatással vannak vásárlási szokásainkra és ezen belül is, az online vásárlásainkra, hiszen előrelépni csak akkor tudunk, ha jól ismerjük piacunkat, annak szereplőit, környezetét és az ahhoz kapcsolódó szabályozásokat, azokat befolyásoló döntéseket.

GKI Digital ugyanis lakossági felmérést végzett az interneten vásárló felnőtt lakosság körében, melynek nagysága körülbelül 2,3 millió fő. A kutatás során 2079 online vásárló válaszolt kérdőívükre. Kutatásuk eredményeit változtatás nélkül közöljük annak érdekében, hogy megérthessük a szabályozások online kiskereskedelemre gyakorolt hatásait is.

„Az interneten is vásárló lakosság körében a vasárnapi vásárlás eddig népszerű időtöltésnek számított hagyományos értelemben is. Több mint negyedük jellemzően minden héten élt ezzel a lehetőséggel, összességében pedig közel 60%-uk vásárolt havi rendszerességgel vasárnaponként valamilyen üzletben. Mindössze 11% mondta, hogy eddig se járt vasárnap boltba, további 30% esetében pedig alig évi néhány alkalommal volt erre példa. A vasárnaponként gyakran vásárlók körében ez a nap jellemzően a közepes méretű bevásárlásról szólt.

Egy, a témában publikált felmérés (Szonda-Ipsos) adatai alapján, a lakosság kétharmada negatív véleményt fogalmazott meg a vasárnapi zárva tartásról. Az online vásárlók esetében ez az arány valamivel magasabb, 74% – köszönhetően az aktív dolgozók nagyobb arányának. A rendszeresen vasárnap is vásárlók 91%-a a szabályozást rossz, vagy nagyon rossz ötletnek tartja.

Az online is vásárló lakosság közel tizedét egyáltalán nem érinti a törvény, hiszen saját bevallásuk szerint vasárnap sohasem vásárolnak boltban. Ennek ellenére, még körükben is 44% azok aránya, akik negatívan ítélik meg a szabályozást.

A vasárnap boltban vásárlók 45%-a azért járt vasárnap boltba, mert máskor nem tudta ezt megoldani. Ráadásul, minél több kiskorú gyermek van a háztartásban, annál nagyobb problémát jelent a vasárnapi bevásárlás helyettesítése.

Online kiskereskedelem

Az interneten is vásárló lakosság 14%-a már most is úgy vélekedik, hogy a szabályozás miatt növelni fogja online vásárlásainak számát. Ugyanakkor ez az online forgalom tekintetében legfeljebb 2-3%-os bővülést okozhat.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a törvény e-kereskedelemre gyakorolt hatását valójában az online vásárlóknak az a közel 50%-a fogja meghatározni, akik jelenleg még nem tudják megítélni, hogy a vasárnapi boltbezárás miként alakítja át eddigi vásárlási szokásaikat.”

A GK Digital lakossági felméréséből is egyértelműen látszik, a vásárlók nem kívánnak lemondani a vasárnapi nyitva tartásról, azaz, hogy a hét utolsó napján vásárolni tudjanak és ennek az online vásárlás növekedése mellett a legjobb piaca megkérdőjelezhetetlenül a kis- és középvállalkozások üzletei.

Vásároljunk náluk, használjuk termékeiket, szolgáltatásaikat, hiszen az össz vásárlási forgalom a Rendszerre© is óriási hatást gyakorol, amely mindannyiunk üzletének fejlődéséhez vezet.

A jövő ránk vár és itt áll előttünk, csak át kell, lépnünk kapuja küszöbét. Ne késlekedjünk! Szólítsuk meg az online piac szereplőt, hogy részesülhessünk az egyre növekvő online piac vásárlási forgalmából és ezáltal minél előbb tudjuk céljainkat megvalósítani!

Jó Inlernetes® vásárlást és növekvő forgalmú Inlernetes® online vásárlást kívánunk!

https://inlernet.blogstar.hu/./pages/inlernet/contents/blog/25303/pics/14562715549601022_800x600.png
Heti motiváció,Inlernet Worldwide
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?