Ne csak vágyj a sikerre, hanem válj is azzá!

Inlernet

Először is fontos deffiniálnunk, hogy mit jelent a siker, vagy kit tarthatunk igazán sikeresnek!

Általában azt tartjuk sikeresnek, akinek a munkája a hobbija, így nem tekinti azt kötelező feladatnak, illetve megteremtette már a tökéletes egyensúlyt a munkája és a magánélete között. Tehát elégedett, megvalósította önmagát és képes úgy egyensúlyozni a család, barátok, munka háromszögében, hogy egyik sem sérül. 

Ennek ellenére a mai világban ez az egyensúly már messze nem elegendő ahhoz, hogy egy kiemelkedő teljesítményt elismerjenek. Szükséges hozzá a kiemelkedő anyagi egzisztencia, a belátható előremenetel-, a fejlődés és a fenntarthatóság lehetősége is. Lássuk be, elég sok mindennek kell összejönnie ehhez. De a lényeg akkor sem ez. Mert lehetsz a társadalmi elvárások szerint sikeres személy, ha belül mégsem érzed magad annak, azaz, ha ugyan meg van mindened, de a boldogság mégsem tartozik ezek közé.

Pedig már 45 évvel ezelőtt is megfogalmazták:

„Ma talán az egyik legfontosabb kihívásunk, hogy megtanuljunk új módokon gondolkodni.” (Bateson, G: Steps to an Ecology of Mind, 1972)

És ez az igazi siker titka és az válik azzá, aki elsődlegesen saját magán kezd el "dolgozni". Ugyanis az, aki nem fejlődik folyamatosan, hanem csak csücsül az egyszer elért sikerének babérjain, egyszer csak azt fogja észrevenni, hogy még jó, hogy ráült, mert így legalább tud mit tenni a krumplifőzelékébe, mert a babérjain kívül már semmi mása sem maradt.

A vezetők a legtöbb hibát ott követik el a sikerhez vezető úton, hogy nem tanulnak, nem fejlődnek, nem nyitottak a világra, ami így elszáguld mellettük és azt hiszik az egyszer elért siker nem csak egy csata győzelmét hozta, hanem a háborúét is. Ezért mutatják azt az európai felmérések, hogy a családi vállalkozások közel kétharmada megy tönkre - függetlenül a vállalkozás nagyságától - az első vezetői generációváltást követően. Csak, hogy pontsan értsd! Hiába építesz fel egy hatalmas, milliárdos céget, a gyermekeid tönkreteszik és mindent elveszítenek, legalább is 66% esélyed van rá.

https://www.vg.hu/kkv/tomegesen-mehetnek-tonkre-csaladi-vallalkozasok-468986/

Nem fejlődnek, nem tanulnak, nem figyelnek az egyre gyorsabban változó tényezőkre és főleg nem nevelik ki a jövő kihívásaira is válaszokat adni képes vezetői generációt, még a saját családjukból sem. Pedig ez nem megy egyik pillanatról a másikra és komoly energiát kell fektessünk ennek megvalósításába.

Ugyanúgy, mint az Inlernetnél®. Ha nem építesz erős és összetartó, együttműködésre képes csapatot, nem neveled ki a csapatok vezetőit, akkor maximum csak rövid távú sikereid lesznek, hiába nyújta a Rendszer© a legtöbb lehetőséget számodra. Azonban, ha odafigyelsz erre az elejétől, ha szánsz időt a vezetőid kiválasztására és azok kinevelésére, egy valóban hosszú távú és passzív jövedelmere tehetsz szert.

A kérdés csak az, hogy mi a célod? Rövid időn belül sokat keresni, vagy az elért szintet hosszú távon is megtartani, sőt fejleszteni? Persze nem fog egyszerűen menni és érnek majd kudarcok is ezen az úton, de kit nem? A harmadik kérdés éppen ezért az, hogy tanulsz-e majd ezekből, vagy sem?

Christy Mathewson pontosan fogalmazta meg ezt:

"A győzelemből csak keveset tanulhatsz. A vereségből viszont mindent." 

Tanulj a hibáidból, a kudarcaidból, hiszen ettől lesznek hasznos tapasztalataid, amelyeket csapatvezetőidnek átadva, ők már könnyebb utat járhatnak be, azaz gyorsabban juthatnak előre, ezzel együtt pedig emelhetnek téged még magasabb karrierszintre.

Sikeres vezető az lesz, aki igazán elkötelezett csapatot tudhat maga mellett, aki felismeri, hogy nem elég az, hogy milyen karrierszintű vezető, hanem teljes lényében is vezetővé szeretne válni. Kizárólag az olyan vezető épít majd igazán kiemelkedő üzletet, aki hitelességéből fakadóan maga is tükrözi a cég megbízhatóságát. Így elérheti azt, hogy kortól függetlenül csatlakozzanak hozzá örömmel az új Törzsvásárlók és teljesen mindegy, hogy ez hány éven belül történik majd meg. Ennek azonban alapfeltétele a vezető gondolkodásmódja, etikus üzleti viselkedése és cselekedetei.

Amennyiben a 21. században is úgy szeretnél üzletet építeni, hogy eredményeid hosszú távon is kiszámíthatóak legyenek, akkor neked és az általad kinevelt vezetőidnek is paradigmaváltásra van szükségük.

Mit kíván tőlünk a jövő, hogy továbbra is sikeresek legyünk az új világban? Egy mai vezető akkor lehet valóban sikeres, ha komolyan veszi a világ kihívásait és globálisan kezd el gondolkodni. Az olyan problémák, mint a fiatalok elvándorlása, a munkanélküliség, a szegények és gazdagok közötti szakadék növekedése és a társadalmi egyenlőtlenségek súlyosbodása, az  összeomló nyugdíjrendszer mindannyiunkat érintenek. Ezek a problémák olyan megoldásokat kívánnak, amelyekhez korábban nem tapasztalt együttműködésre van szükség és amelyekre az Inlernet® tökéletes megoldáscsomagokat kínál. Ne feledd el, ma már határokon átnyúlóan gondolkozhatsz, építheted üzletedet és semmi és senki sem szab határt előtted! Vedd észre a környezetedben élők problémáit, válaszd ki az Inlernet® kínálta lehetőségek közül a számukra legmegfelelőbbet és segítsd őket az első lépéseik megtételében, segítsd hozzá őket első sikereik elérésében!

A sikeres vezetők gondolkodásmódjának része, hogy nagyobb teret adnak csapatvezetőiknek és a tényeken túl, mindenkivel, minden pillanatban a kapcsolataikból táplálkoznak. Nem az a legfontosabb, hogy akivel együtt dolgoznak milyen karrierszinten van, hanem a kapcsolat és a kapcsolódási pont minősége számít.

Ha vezetőként képes vagy túllépni saját egódon és valódi kapcsolatod van másokkal, akkor olyan emberek szemén keresztül is képes leszel területekre, problémákra rátekinteni, amely nézőpontokhoz eddig nem is juthattál hozzá. Lehetőséged nyílik, hogy a nyitottságon keresztül más módokon is rátekinthess a valóságra.

A nyitottság, mint kifejezés, meglehetősen elcsépeltnek tűnik, de most új és más jelentőséget nyer, mert a nyitottsággal együtt jár az újfajta rugalmasság, amely által képes leszel arra, hogy ebben az egyre gyorsabban változó korban is növelni tudd az emberek, sőt, a generációk közötti együttműködést. Ugyanis ez a tökéletes együttműködés szükséges ahhoz, hogy a különböző csapatok Törzsvásárlói a saját belső motivációjuk alapján ki tudják használni tehetségüket és ki tudják hozni magukból a maximumot.

Ezt az üzleti stílust, "kultúrát" a csapat legmagasabb karrierszintű vezetőjének viselkedése határozza meg, hozza létre. Éppen ezért van a legnagyobb szükség arra, hogy elsőként a saját gondolkodásodon és hozzáállásodon változtass.

Peter Hawkins nagyon pontosan fogalmazta meg ezt: "A kultúra megeszi a stratégiát." Tehát ha egy vezető valóban meg akarja valósítani stratégiáját, azt csak a megfelelő üzleti kultúrában, környezetben képes véghezvinni és ez részéről egy komoly, személyes szerepvállalást is kíván. Ezen a ponton szükségszerű, hogy önmagunkba nézzünk és önmagunkat helyezzük egy nagyító alá.

Egy igazán jó és később kiemelkedően sikeres vezető éppen ezért magán kezdi az építkezést és csak ezt követően építi fel csapatát. A gondolkodási mód változtatásának része az is, hogy csapatodra úgy tekintesz, mint egy nagyobb rendszer része, amelyben minden egyes Törzsvásárló mindennel és mindenkivel függő viszonyban áll és mindenkire és mindenre hatást gyakorol. Annak ellenére, hogy a csoportok önálló, független egységek, de mégis a legszorosabb egységet képviselik. Tehát a csapat belső felépülésén túl, a hangsúly a csapat kapcsolataira kerül.

Hogyan teremthető meg egy ennyire jól kapcsolódó és együttműködő csapat? Először is kell egy közös küldetéstudat, amely hatást gyakorol a csapattagokra és valódi értelmét érzik feladatuknak. Sokszor fordul elő ugyanis, hogy a csapatok nincsenek összhangban, mert igazából nem találták meg tevékenységük valódi értelmét. Ezért is szükséges ezt megkeresni!

Ez a küldetéstudat lesz az, ami képes odavonzani, majd megtartja a fiatal generációkat is. Az Y generáció számára ugyanis már nem számít a hierarchia, a pozíció, a régi, becsontosodott működések, elvek. Ennek a generációnak teljesen más motivációra van szüksége, aminek egyik jelentős eleme a vezetői jelenlét. Ha a vezetők nem változnak az előbb leírt új szellemiség szerint, akkor hosszú távon semmi sem lesz elég a legfiatalabb  tehetséges üzletépítők megtartására.

Vezetőnek lenni nem feladat, hanem elkötelezettség. A vezetővé válásba bele kell tanulni, szeretni azt és onnantól fogva az emberekkel való foglalkozás és törődés nem csak egy feladat lesz, hanem egy igazi örömforrás. A 21. század vezetője tehát az, aki észreveszi, hogy a régi vezetői stílusok és gondolkodásmódok megszűntek, aki keresi és felismeri, majd elsajátítja az újakat és eszerint kezdi el vezetni vállalkozását. Olyan vezető, aki meglátja azt, hogy a rövid távú problémamegoldás helyett a hosszú távú értékteremtés ad értelmet munkájának. A teremtés eszköze pedig a küldetéstudattal rendelkező, elkötelezett, magas teljesítményű csapat. Ennek pedig legjobb hátterét biztosítja az Inlernet®, hiszen kortól, nemtől, képzettségtől és egzisztenciális szinttől függetlenül biztosítja bárki számára a hosszú távú üzletének felépítését és anyagi biztonságát. Minden más pedig már a Törzsvásárlón, csapatán és azon múlik, hogy képes-e a mai kor elvárásainak megfelelő vezetővé válni, amely úton minden segítséget megkap az Inlernet® képzésein.

Ez természetesen nem megy egyik napról a másikra. Türelem, elkötelezettség és szorgalom szükséges hozzá, hogy megteremtsd magadban mindezt. Nem nyerhetsz háborút akármilyen jó is a felszerelésed, ha legbelül nem készülsz fel a csatákra. Fel kell fedezd önmagadat, látnod magad a nagy egész részeként, illetve annak tökéletes vezetőjeként!

Akkor jutunk a csúcsra, ha egyre több olyan vezetőnk lesz, akik számára fontos az etikusság, a hosszú távú fenntarthatóság és a felelősségvállalás a csapataikért, a Törzsvásárlókért és ha képesek arra is figyelni, hogy a szemek csillogjanak körülöttük. Ez a jele ugyanis az igazi elkötelezettségnek.

Persze, hiába csillognak azok a szemek, ha elsőként nem a sajátod csillog a legjobban és ha pont te nem vagy eléggé elkötelezett, hiszen a lelkesedésnek ez a tüze fogja lángra lobbantani a többit. 

Hordozd te ezt a lángot, lobbantsd fel másokban is és válj te a legnagyobb vezetőnkké!

https://inlernet.blogstar.hu/./pages/inlernet/contents/blog/41278/pics/15027144215323509_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?