Válságban vagy?

Inlernet

Annyiszor halljuk mostanában megint, hogy válság van, válság volt, jön az újabb válság, alkotói válságban van, a házassága van válságban, elérte az életközepi válság, válságban az egészségügy, kormányválság van, egyre nagyobb a menekültválság, devizahitelesek válsága, válságos az állapota és még sorolhatnám. Lassan Bono egész évben „Segítsd meg Kovács Pistit“, „Segítsd meg az USA-t“, „Segítsd meg Kata és Gergő házasságát“ koncerteket tarthatna. De tegyük félre a tréfát, ugyanis ezek egyáltalán nem vicces pillanatok az életünkben!

A nagy világválságokra nem nagyon vagyunk hatással, de készülnünk rá, vésztartalékot építenünk enékül is szükséges lenne, hiszen sohasem tudhatjuk mi fog történni velünk, szeretteinkkel, munkahelyünkkel, országunkkal, vagy éppen milyen események milyen következményeket okoznak a világban. 

A legfontosabb azonban a saját válságunk. Még ha nem is ismerik el, de a legsikeresebb és a leggazdagabb emberek is eljutnak életüknek abba a szakaszába, amikor azt érzik elakadtak. Hidd el, milliárdosként is lehetnek komoly problémáid, lehetsz depressziós, boldogtalan, sőt céltalan is. A csúcson ugyanis nehezebb maradni, mint felkerülni oda. Nem véletlen, hogy a világ leggazdagabb családi vállalkozásaiból felhalmozott vagyonok kétharmada, az alapítók halála után elolvad, a családok és a cégek csődbe mennek, vagy eladják őket az örököseik. Persze, ha sok pénzed van akkor kompenzálhatsz, azaz kárpótolhatod magad vásárlással, de ez bár jó érzés, de csak pillanatokra tesz boldoggá és aztán minden megy tovább lefelé a lejtőn.

Egész életünkben fejlődünk, ha akarunk, ha nem. Minden egyes nap történnek velünk dolgok és ezek észrevétlenül is alakítják életünket, gondolkodásunkat és döntéseinket. De ha csak a múlt sikereiből próbálsz megélni tévúton jársz és hamar elakadsz. Nincs olyan olimpiai aranyérem, amely feljogosít arra, hogy négy év múlva újra a te nyakadba akasszák! Ha a négy kerek esztendő során nem fektetsz be minden energiát és végzel el pontosan minden munkát, ha nem ez a cél lebeg végig a szemed előtt és ha nem hozol ezért kőkemény áldozatokat, akkor lehet, hogy lesz aki szomorú lesz, hogy nem neked szól a himnusz, az is lehet, hogy olyan is lesz, aki sajnálni is fog, de ez abban a pillanatban nem fog téged megvigasztalni.

Persze jöhet a duma, hogy majdnem nyertem, pedig elég jó voltam, sikeres volt a felkészülésem, de elszomorítalak, nem volt jó a felkészülésed, nem voltál elég jó és főleg nem nyertél! No és persze azt se feledd el, hogy egy olyan országban élsz, ahol csak a győztest ismerik el, ahol csak őt ünnepli a nép! A világ második legjobbjának lenni, nálunk sajnos nem kiemelkedő érdem.

Ezért javasoljuk, hogy legalább egyszer az életben állj meg és légy őszinte magadhoz és úgy vess számot azzal, hogy hol tartasz, mit tettél, vagy nem tettél meg, milyen álmaid voltak és vannak és melyeket érted el, vagy engedted el! És ha ezt nyílt tekintettel a tükörbe nézve meg tudod tenni, akkor léptél a legnagyobbat életed olimpiai bajnok címe felé.

Ne aggódj! Mindenki kerül válságba, mindannyiunknak voltak, vannak, vagy lesznek mesés és kevésbé vidám napjai és pillanatai. És ez nem baj! A baj az, ha egyikből sem tanulsz, ha nem vállalsz felelősséget döntéseidért és ha folyamatosan másokat hibáztatsz és bennük keresed a hibát, illetve, ha nem teszed meg az első lépést a felismerésedet követően.

De milyen lépések is ezek:

 • Merj megállni, ha azt érzed, valami nem stimmel!
 • Merj őszinte lenni magadhoz! Legalább magadnak mondj igazat!
 • Készíts „menekülési“ tervet! Azaz, hogy merre és milyen állomásokon át vezet a kiút.
 • Ha túl nehéznek ítéled meg, keress mentort és ne szégyeld azt, hogy segítségre van szükséged!
 • Vegyél egy mély levegőt és tedd meg az első lépést!
 • Járj nyitott szemmel és vedd észre a pillanatokat, a lehetőségeket és a segítőket!
 • Adj nekik esélyt, hogy segíthessenek!
 • Ne legyél keményfejű és játszd a hőst, hogy egyedül is megy, ha közben belül érzed, hogy nem vagy elég erős hozzá!
 • Tanulj a hibáidból és másokéból és hallgasd meg a tanácsokat és raktározd el közűlük a jókat!
 • Minden nap tegyél egy lépést, míg rutinná nem válik!
 • Ne ijedj meg, vagy hátrálj meg, ha utolér a siker! Ha rendesen dolgozol, ez természetes.
 • Merj örülni a sikerednek és jutalmazd meg magad, ünnepeld meg a mérföldköveket!
 • Segíts te is másoknak, ez rád is pozitív hatással lesz!

Michel Obama, az előző first lady azt mondta:

"Choose people who lift you up“, azaz „Válassz olyan embereket, akik felemelnek!“

Teljes mértékben igaza volt. Keresd olyan emberek társaságát, akik társaságában jól érzed magad, vidám vagy, vagy vidámabb, boldogabb leszel, akik segítenek, akik meghallgatnak, akik motiválnak, akik példát mutatnak, vagy ötleteket adnak!

Ehhez nyitnod kell, emberek közé kell járnod, eseményekre, kurzusokra, meetupokra és az új információk mellett, új barátságokat is kötni és bátran ismerkedni, kapcsolatokat építeni!

Egy új világ fog megnyílni számodra és csodálkozni fogsz, hogy idáig miért éltél magadba zárva. Merj élni és remélni, azaz célokat, álmokat dédelgetni, majd megvalósítani azokat, hiszen életünk végét nem tudjuk mikorra időzítették és az a jó, ha az a bizonyos film életed Oscar-díjas filmje lesz, amelyet élvezettel nézel végig.

Forgassunk jó filmeket, éljük meg a pillanatokat, hiszen abból mindannyiunknak egyformán mértek minden egyes napon! Csak az a különbség, hogy mivel töltjük meg, milyen színesre festjük, milyen izgalmakkal, szépségekkel, mosollyal és boldogsággal fűszerezzük. Te vagy saját életed rendezője, te választod hozzá a színteret, a stábot, a fő- és mellékszereplőket, sőt még a műfaját is megválaszthatod, hogy dráma, vagy vígjáték, kaland-, vagy akció legyen.

Hidd el, a boldog pillanatok mindenkinek járnak, csak észre kell venni az apróságokban is a szépet és a jót és akkor válságok jöhetnek-mehetnek, de ha te őszintén nézel a tükörbe, ha értékeled a múltat, elraktározod és tanulsz belőle, de a jelenben élsz, de a jövőbe tekintve, akkor a Világ a tiéd lesz minden apró csodájával együtt!

https://inlernet.blogstar.hu/./pages/inlernet/contents/blog/54399/pics/15293653239726457_800x600.jpg
Heti motiváció,Inlernet Worldwide
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?